Immersion 14: Milonga – Footwork and figures, speed and musicality
Date: Thursday, June 9 – Sunday, June 12, 2016
Location: H95 Raum für Kultur, Horburgstrasse 95, 4057 Basel Switzerland
Level: Good Intermediate to Advanced
Price: 390 CHF per person.
The much-awaited Milonga Immersion!
Some of the things we will study include:
- The basics! (of course!)
- Rhythm, timing, phrasing
- Milonga lisa
- Contratiempo, doble tiempo
- Linear and circular movements
- Simple sequences to use on the dance floor (and perhaps some less simple ones too)
- How to add spice and speed to the “simple sequences”
- How to make fast milongas seem slower (whew!)
Don’t worry, we’ll pace ourselves by working with slower milongas, faster milongas, milongas with more swing, etc.
With footwork exercises and many tips for how to connect with your partner, we’ll discover how to make milonga feel easy and fun!
For this Immersion, please note a slight change in our "usual" schedule on Day 2.
16:30-18:30 Part 1 (2 hours)
18:30-20:30 Dinner Break (2 hours)
20:30-22:30 Part 2 (2 hours)
13:00-15:00 Part 1 (2 hours)
15:00-16:00 Mid-Afternoon Break (1 hour)
16:00-18:00 Part 2 (2 hours)
14:00-16:00 Part 1 (2 hours)
16:00-17:00 Mid-Afternoon Break (1 hour)
17:00-19:00 Part 2 (2 hours)
11:00-13:00 Part 1 (2 hours)
13:00-14:00 Lunch Break (1 hour)
14:00-16:00 Part 2 (2 hours)
Basel is at the "Dreiländereck", the "Tripoint" where Switzerland, Germany and France meet. We have curated for you a list of hotels and B&Bs located in Basel and nearby in France and Germany. These are our recommendations.
Need a partner?
Visit our Find a Partner page to contact other dancers!
Frequently Asked Questions
Any questions about our seminars? Find answers to common questions on the FAQ page.
How to register and pay: see our help page for a step-by-step guide.