Immersion 21: Bodywork for Dancers – Understanding Body Mechanics, Posture, Stability and Ease of Movement
Date: Thursday, February 23 – Sunday, February 26, 2017
Location: H95 Raum für Kultur, Horburgstrasse 95, 4057 Basel Switzerland
Level: All Levels
Price: 390 CHF per person.
This seminar is a bodywork seminar designed especially for tango dancers of all levels. By increasing our body awareness with bodywork exercises and guided exploration, we can develop and refine our quality of movement, and therefore our capacity for expression while dancing. We will explore many different solo and partner exercises to study, practice and embody different ideas and concepts. We will study body mechanics, posture, balance, space, spiral movements, how to release or relax parts of the body, how to engage parts of the body for more efficient movement, and much more -- all the tips and tricks that we constantly use in our dancing!
Please note: as the focus of this seminar is on bodywork, we will not teach tango sequences or figures. Please bring a mat or blanket for floorwork and your tango shoes for some integration. Our wish is that you can learn new ways of moving and thinking about your body, and that you can apply everything we study to all of your tango repertoire.
During the 4 days, the 16 hours of class are usually organized like this:
16:30-18:30 Part 1 (2 hours)
18:30-20:30 Dinner Break (2 hours)
20:30-22:30 Part 2 (2 hours)
Day 2 & 3
14:00-16:00 Part 1 (2 hours)
16:00-17:00 Mid-Afternoon Break (1 hour)
17:00-19:00 Part 2 (2 hours)
11:00-13:00 Part 1 (2 hours)
13:00-14:00 Lunch Break (1 hour)
14:00-16:00 Part 2 (2 hours)
For some recommendations, please see our list of hotels and B&Bs in Basel and just across the border in France and Germany.
Need a partner?
Visit our Find a Partner page to contact other dancers!
Frequently Asked Questions
Have a question? Find answers to common questions on the FAQ page.
How to register and pay: see our help page for a step-by-step guide.